relatiebegeleiding

Over relatiebegeleiding

Jeroen de Bruin verzorgt Zijnsgeoriënteerde relatiebegeleiding vanuit de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Partnerrelaties bieden vele mogelijkheden om vreugdevol te leven en je verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd is de partnerrelatie ook dé plek om te vervallen in destructieve ruzies, angstig geworstel, miscommunicatie en langs elkaar heen leven. Het idee dat je vanzelf gelukkig bent en blijft met elkaar, is vaak niet de realiteit. Het is juist ook je partner die je confronteert met je bindings- of verlatingsangst, oud zeer en blinde vlekken. Hier ontstaat er vaak een ondermijnende strijd die zichzelf niet zomaar oplost. Of je vermijdt deze confrontaties bewust of onbewust en komt in een fletse voorspelbaarheid terecht. Linksom of rechtsom ontstaat er een neerwaartse spiraal van spanning, onvervuldheid en lijden die veel energie kost. Hiermee wil en kun je niet eindeloos doorgaan.

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Ik bied je een heldere en deskundige blik op jullie situatie. Je kunt bij mij je individuele en relatiethema’s in het licht zetten. Patronen waar jezelf overheen kijkt omdat je er middenin zit. Je leert aanwezig te zijn met jezelf en met je partner. Je leert een open, contactvolle houding aannemen naar hoe het is. Vanuit deze houding ben je realistischer en ontstaan er ook makkelijk nieuwe inzichten. Je leert zien waar jij zelf of waar jullie samen vastzitten. Meestal ontstaat er in de loop van de begeleiding een nieuwe en rijkere fase van verdieping, nieuwe levenslust en zin om weer bij te dragen aan de relatie. Tijdens de begeleiding kan het ook sneller duidelijk worden hoe ernstig jullie relatieproblemen zijn. Heeft jullie relatie toekomstperspectief en zijn de problemen vooral individuele en relationele ontwikkelthema’s? Of is het liefdevoller, moediger en kloppender om elkaar los te laten?

Jullie zijn van harte welkom voor een oriënterend gesprek.

We nemen we de tijd voor jullie relatie en ieders beleving hiervan. Al doende ervaren of er een klik is met mij als begeleider / leraar. Een goede diagnose is de volgende stap. Ik kijk hierbij breed en diep. Jullie ontwikkelthema’s, de timing en de samenhang met andere levensgebieden krijgen aandacht en worden meegenomen in het ontwerpen van jullie unieke traject.

Het boek ‘de tempel van de relatie’ van Hans Knibbe bevat een schat aan Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijzen die tijdens de relatiebegeleiding bestudeerd en in de praktijk gebracht worden. Parallel aan de relatie sessies is het ook mogelijk dat een van jullie of dat jullie als stel de cursus Gezonde Zelfliefde volgen.

Review

Wat kun je zoal leren tijdens relatiebegeleiding?

Jeroen de Bruin

Leraar Zijnsoriëntatie in Amsterdam

Ik zie de moderne partnerrelatie als een leerzaam avontuur en een hoge kunst, waar vastlopen en elkaar niet begrijpen ook bij horen. Daarom noem ik het liever relatiebegeleiding en geen relatietherapie. Therapie gaat me teveel uit van ziekte en genezen. Ik ga uit van de gezondheid en wijsheid van de mensen die ik begeleid. Investeren in de ontwikkeling van je relatie en begeleiding hierbij zoeken, is gewoon gezond. 

Werkwijze eerste contact

Wanneer je relatie begeleiding overweegt, kun je het onderstaande formulier invullen. Ik neem dan telefonisch contact met je op. Vervolgens plannen we een eerste afspraak in mijn ruimte in de Beurs van Berlage. Dan verkennen we jullie situatie, vragen en motivatie om in begeleiding te gaan en vertel ik je meer over mijn werkwijze. Vervolgens bekijken we of en hoe we met elkaar verder gaan.

Relatiebegeleiding

Contactformulier

Telefoon

+31 6 55 77 84 25

Email

jeroen.debruin@zijnsorientatie.nl

Praktische informatie

Algemene informatie

Begeleidingsdagen
dinsdagmiddag, donderdag en vrijdag 

Waar?
Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam (parkeergarages in de buurt, 5 min. lopen vanaf Amsterdam CS) 

Leraar
Jeroen de Bruin

Tarieven

Relatiebegeleiding
€ 200,- exclusief btw per sessie van 1,5 uur, inclusief voorbereiding en uitwerking.

Studenten aan de Zijnstraining van de School voor Zijnsoriëntatie betalen een lager tarief

Overige informatie

Een relatiebegeleiding sessie duurt 1,5 uur.

Annuleringsvoorwaarden
Een afspraak kan kosteloos minimaal 48 uur van te voren worden geannuleerd of verzet. Binnen deze termijn afzeggen dient de afspraak in zijn geheel betaald te worden.

Algemene voorwaarden 
Download hier de algemene voorwaarden.

“Of je het nu wilt of niet, je bent altijd in relatie.”

Hans knibbe